Alles wat je moet weten over 470 lumen: de ideale helderheid voor jouw verlichting

470 lumen: wat is het en waarvoor wordt het gebruikt?

Lumen is een term die we vaak tegenkomen bij het kopen van verlichtingsproducten. Het geeft aan hoeveel licht een lamp produceert. Een lamp met meer lumen produceert meer licht dan een lamp met minder lumen. Maar wat betekent 470 lumen precies en waarvoor wordt het gebruikt?

470 lumen is een gemiddelde helderheid voor verlichtingsproducten. Het kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals in huis, op kantoor of in de buitenlucht. Bijvoorbeeld, als je op zoek bent naar een bureaulamp om te werken of te studeren, dan is 470 lumen voldoende om je werkplek goed te verlichten.

Een andere toepassing van 470 lumen is voor buitenverlichting. Een lamp met deze helderheid kan worden gebruikt om de tuin of oprit te verlichten. Het biedt genoeg helderheid om veilig te kunnen navigeren in het donker.

Het is belangrijk om op te merken dat de hoeveelheid benodigde lumens afhankelijk is van de grootte van de ruimte en het doel van de verlichting. Voor grote ruimtes zoals woonkamers of magazijnen zijn meer lumens nodig dan voor kleinere ruimtes zoals badkamers of kasten.

Bij het kiezen van verlichtingsproducten moet je dus rekening houden met zowel de hoeveelheid benodigde lumens als het doel van de verlichting. Een goede vuistregel is om ongeveer 20 lumen per vierkante voet te gebruiken voor algemene verlichting en 50 lumen per vierkante voet voor taakverlichting.

Kortom, 470 lumen is een gemiddelde helderheid die geschikt is voor verschillende toepassingen. Het is belangrijk om rekening te houden met de grootte van de ruimte en het doel van de verlichting bij het kiezen van de juiste hoeveelheid lumens voor jouw specifieke situatie.

 

5 veelgestelde vragen over 470 lumen

 1. Hoeveel lumen is 470 lumen?
 2. Wat is het verschil tussen 470 lumen en andere lumen-waarden?
 3. Zijn er speciale lampen die 470 lumen aan kunnen?
 4. Wat zijn de voordelen van 470 lumen?
 5. Kan ik eenvoudig lampen met 470 lumen vervangen?

Hoeveel lumen is 470 lumen?

470 lumen is gelijk aan 470 lumen. Lumen is namelijk de eenheid waarmee de lichtstroom van een lamp wordt gemeten. Het geeft aan hoeveel licht er wordt uitgestraald door de lamp, ongeacht het vermogen of de energie die nodig is om deze lichtstroom te produceren. Met andere woorden, lumen is een maat voor de hoeveelheid zichtbaar licht die een lamp produceert en heeft geen relatie met het aantal watt van de lamp.

Wat is het verschil tussen 470 lumen en andere lumen-waarden?

Het verschil tussen 470 lumen en andere lumen-waarden is de hoeveelheid helderheid die wordt geproduceerd door een lamp. Lumen is de maateenheid voor de totale hoeveelheid licht die door een lamp wordt uitgestraald. Hoe hoger het aantal lumen, hoe helderder de lamp zal zijn.

Een lamp met 470 lumen produceert bijvoorbeeld minder licht dan een lamp met 1000 lumen, maar meer dan een lamp met 200 lumen. Een lamp met 2000 lumen zal nog helderder zijn dan een lamp met 1000 lumen.

Het is belangrijk om te weten dat de hoeveelheid benodigde lumens afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte, het doel van de verlichting en persoonlijke voorkeuren. Voor algemene verlichting in een woonkamer wordt bijvoorbeeld vaak geadviseerd om ongeveer 20-30 lumens per vierkante voet te gebruiken. Voor taakverlichting, zoals lezen of werken op een bureau, worden vaak meer lumens aanbevolen, bijvoorbeeld tussen de 50-100 lumens per vierkante voet.

Het kiezen van het juiste aantal lumens voor jouw specifieke situatie kan dus variëren afhankelijk van verschillende factoren. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met deze factoren bij het kiezen van verlichtingsproducten en om advies te vragen aan experts indien nodig.

Zijn er speciale lampen die 470 lumen aan kunnen?

Ja, er zijn verschillende soorten lampen die 470 lumen kunnen produceren. Hieronder volgen enkele voorbeelden van verlichtingsproducten die deze helderheid kunnen bereiken:

 1. LED-lampen: LED-lampen zijn erg populair vanwege hun energiezuinigheid en lange levensduur. Er zijn veel verschillende soorten LED-lampen die 470 lumen kunnen produceren, waaronder A19, PAR20 en BR30.
 2. Halogeenlampen: Halogeenlampen zijn een andere optie voor het produceren van 470 lumen. Ze zijn echter minder energiezuinig dan LED-lampen en hebben een kortere levensduur.
 3. Gloeilampen: Hoewel gloeilampen minder populair zijn geworden vanwege hun hoge energieverbruik en korte levensduur, kunnen sommige gloeilampen nog steeds 470 lumen produceren.
 4. TL-buizen: TL-buizen worden vaak gebruikt in kantoren en andere commerciële ruimtes vanwege hun helderheid en efficiëntie. Sommige TL-buizen kunnen ook 470 lumen produceren.

Het is belangrijk om te onthouden dat de hoeveelheid lumens niet het enige criterium is bij het kiezen van verlichtingsproducten. Andere factoren zoals kleurtemperatuur, CRI (Color Rendering Index) en de vorm van de lamp moeten ook worden overwogen om ervoor te zorgen dat de juiste sfeer wordt gecreëerd voor de specifieke toepassing waarvoor de lamp wordt gebruikt.

Wat zijn de voordelen van 470 lumen?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van verlichting met een helderheid van 470 lumen. Hieronder vind je enkele van de belangrijkste voordelen:

 1. Voldoende helderheid: Met 470 lumen heb je voldoende helderheid om een ruimte goed te verlichten. Het is daarom geschikt voor verschillende toepassingen, zoals werkverlichting, algemene verlichting en buitenverlichting.
 2. Energiezuinig: Verlichtingsproducten met 470 lumen zijn over het algemeen energiezuinig. Dit betekent dat ze minder elektriciteit verbruiken dan producten met hogere lumens, wat resulteert in lagere energierekeningen.
 3. Lange levensduur: Verlichtingsproducten met 470 lumen hebben over het algemeen een lange levensduur. Dit betekent dat je minder vaak nieuwe lampen hoeft te kopen en dus geld bespaart op de lange termijn.
 4. Milieuvriendelijk: Omdat verlichtingsproducten met 470 lumen minder energie verbruiken, hebben ze ook een kleinere ecologische voetafdruk dan producten met hogere lumens. Dit maakt ze milieuvriendelijker.
 5. Veiligheid: Goede verlichting is essentieel voor onze veiligheid, vooral ’s nachts of bij slechte weersomstandigheden. Met 470 lumen heb je voldoende helderheid om veilig te kunnen navigeren in het donker.

Kortom, er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van verlichtingsproducten met 470 lumen. Ze bieden voldoende helderheid, zijn energiezuinig, hebben een lange levensduur en zijn milieuvriendelijk. Bovendien dragen ze bij aan onze veiligheid door ons te voorzien van voldoende verlichting in het donker.

Kan ik eenvoudig lampen met 470 lumen vervangen?

Ja, het vervangen van lampen met 470 lumen is over het algemeen vrij eenvoudig. Het enige waar je op moet letten is dat de nieuwe lamp dezelfde fitting heeft als de oude lamp en dat de wattage van de nieuwe lamp niet hoger is dan wat de armatuur aankan.

Als je bijvoorbeeld een oude gloeilamp vervangt door een LED-lamp met 470 lumen, zorg er dan voor dat de LED-lamp dezelfde fitting heeft als de gloeilamp en dat het wattage van de LED-lamp niet hoger is dan wat de armatuur aankan. Het vervangen van een gloeilamp door een LED-lamp kan ook helpen om energie te besparen en lagere energierekeningen te krijgen.

Het is ook belangrijk om te weten dat sommige armaturen specifieke typen of maten lampen vereisen. Bijvoorbeeld, sommige plafondlampen vereisen speciale buislampen in plaats van standaard schroeflampen. Zorg er dus voor dat je weet welk type lamp jouw armatuur nodig heeft voordat je een nieuwe lamp koopt.

Kortom, het vervangen van lampen met 470 lumen is meestal eenvoudig, zolang je ervoor zorgt dat de nieuwe lamp dezelfde fitting heeft als de oude en dat het wattage niet hoger is dan wat de armatuur aankan. Als je twijfelt of vragen hebt over welke lamp geschikt is voor jouw armatuur, raadpleeg dan altijd een professional of vraag advies aan een verlichtingsspecialist.